Wortel-zoete aardappel soep

We love soup!
Soep is enorm veelzijdig, lekker en verwarmend, makkelijk te pimpen en snel klaar.
Wij maken altijd extra soep en vriezen een liter of twee in voor een volgende keer.
Je hebt dan gewoon snel wat bij de hand en je kan de soep dan nog altijd pimpen, of niet. Het hangt er maar van af hoeveel tijd en zin je hebt πŸ˜‰

De basis van deze soep is wortel, zoete aardappel en kruiden. Een eenvoudige groentensoep dus.
In dit gerecht wordt de soep gepimpt met krokant gebakken tofublokjes, geroosterde pinda’s, koriander en lente-ui.
Een beetje ingemaakte gember smaakt er ook heerlijk bij.

Benodigdheden – 4 personen

3 zoete aardappelen

1 kg wortelen

1 grote ui (of 2 kleinere)

lente-ui

100 g geroosterde pinda’s (ongezouten)

koriander

ingemaakte gember

een blok firm tofu van 200 g

kruiden soep: peper, zout, olijfolie, bouillon (poedervorm), suikerΒ 

Bereiding

Doe een scheut olijfolie in een pot en verwarm rustig.
Schil en snij ondertussen een grote ui in grove stukken, stoof de ui op een middelmatig vuur.
Schil de zoete aardappelen en de wortelen, en snij alles in grove stukken.
Voeg de stukken zoete aardappel en wortelen toe aan de gestoofde ui en stoof alles op een hoog vuur aan.
Op die manier wordt alles al warm voor we water gaan toevoegen.
Net voor ik water toe voeg heb ik de gewoonte eerde de kruiden toe te voegen en deze kort mee aan te stoven.
Ik heb dan altijd een liter water klaar staan voor het geval de kruiden harder meebakken dan verwacht ;).
Door de kruiden kort mee te bakken krijg je meer smaak in je gerecht, probeer het zeker eens!

Voeg water toe en zorg dat alles net onder water staat, zet een deksel op de pot en laat alles gaar worden.
Reken op ongeveer 20 minuten.

Ondertussen kan je de pinda’s roosteren (als je ze niet geroosterd kon vinden). Verwarm een oven voor op 180Β°C en rooster de pinda’s gedurende 15 minuten ongeveer. Neem zeker eens een kijkje tussendoor zodat de pinda’s niet aanbranden.
Snij de firm tofu in blokjes.
Ik snij de blok tofu eerst in 2 in de lengte, daarna snij ik de blok in 3 (langs bovenaf gezien) en vervolgens snij ik over de korte lengte alles in blokjes.
Verwarm olijfolie in een pan met anti-aanbaklaag, zodra de olie warm is voeg je de blokjes tofu toe.
Laat de tofu liggen tot de onderkant stilaan aangebakken is. In het begin blijft de tofu nog even plakken, dus wees niet te snel.
Bak op deze manier de tofu krokant.

Als de soep klaar is mix je alles glad, kruid eventueel goed bij.

Werk de soep af met de krokante tofu, de geroosterde pinda’s, koriander, ingemaakte gember en lente-ui.
Bewaar de overgebleven soep in de vriezer voor later.

Maak deze maaltijd zelf en deel hem op instagram met de hashtag #happeaspeople

 

volg PEAS op instagram

Wortel-zoete aardappel soep

We love soup!
Soep is enorm veelzijdig, lekker en verwarmend, makkelijk te pimpen en snel klaar.
Wij maken altijd extra soep en vriezen een liter of twee in voor een volgende keer.
Je hebt dan gewoon snel wat bij de hand en je kan de soep dan nog altijd pimpen, of niet. Het hangt er maar van af hoeveel tijd en zin je hebt πŸ˜‰

De basis van deze soep is wortel, zoete aardappel en kruiden. Een eenvoudige groentensoep dus.
In dit gerecht wordt de soep gepimpt met krokant gebakken tofublokjes, geroosterde pinda’s, koriander en lente-ui.
Een beetje ingemaakte gember smaakt er ook heerlijk bij.

Benodigdheden – 4 personen

3 zoete aardappelen

1 kg wortelen

1 grote ui (of 2 kleinere)

lente-ui

100 g geroosterde pinda’s (ongezouten)

koriander

ingemaakte gember

een blok firm tofu van 200 g

kruiden soep: peper, zout, olijfolie, bouillon (poedervorm), suikerΒ 

Bereiding

Doe een scheut olijfolie in een pot en verwarm rustig.
Schil en snij ondertussen een grote ui in grove stukken, stoof de ui op een middelmatig vuur.
Schil de zoete aardappelen en de wortelen, en snij alles in grove stukken.
Voeg de stukken zoete aardappel en wortelen toe aan de gestoofde ui en stoof alles op een hoog vuur aan.
Op die manier wordt alles al warm voor we water gaan toevoegen.
Net voor ik water toe voeg heb ik de gewoonte eerde de kruiden toe te voegen en deze kort mee aan te stoven.
Ik heb dan altijd een liter water klaar staan voor het geval de kruiden harder meebakken dan verwacht ;).
Door de kruiden kort mee te bakken krijg je meer smaak in je gerecht, probeer het zeker eens!

Voeg water toe en zorg dat alles net onder water staat, zet een deksel op de pot en laat alles gaar worden.
Reken op ongeveer 20 minuten.

Ondertussen kan je de pinda’s roosteren (als je ze niet geroosterd kon vinden). Verwarm een oven voor op 180Β°C en rooster de pinda’s gedurende 15 minuten ongeveer. Neem zeker eens een kijkje tussendoor zodat de pinda’s niet aanbranden.
Snij de firm tofu in blokjes.
Ik snij de blok tofu eerst in 2 in de lengte, daarna snij ik de blok in 3 (langs bovenaf gezien) en vervolgens snij ik over de korte lengte alles in blokjes.
Verwarm olijfolie in een pan met anti-aanbaklaag, zodra de olie warm is voeg je de blokjes tofu toe.
Laat de tofu liggen tot de onderkant stilaan aangebakken is. In het begin blijft de tofu nog even plakken, dus wees niet te snel.
Bak op deze manier de tofu krokant.

Als de soep klaar is mix je alles glad, kruid eventueel goed bij.

Werk de soep af met de krokante tofu, de geroosterde pinda’s, koriander, ingemaakte gember en lente-ui.
Bewaar de overgebleven soep in de vriezer voor later.

 

Maak deze maaltijd zelf en deel hem op instagram met de hashtag #happeaspeople

 

volg PEAS op instagram