Mensen hechten steeds meer belang aan gezondere voeding. En gelukkig komen er steeds meer opties bij. Maar, wat doe je dan als je zin hebt in een zoete lekkernij? PEAS kiest voor volwaardige ingrediënten, en waar kan biologisch en fairtrade. Bij PEAS kan je kiezen uit desserts zonder suiker, zonder gluten en al onze desserts zijn 100% plantaardig en dus 100% zonder lactose.
Neem gerust een kijkje!

A G A V E

Agave is een bron van ongeraffineerde suiker, heeft een zeer lage glycemische index en zorgt voor een trage en kleine schommeling in de bloedsuikerspiegel. Agave bevat 30% minder calorieën dan gewone witte suiker. PEAS gebruikt enkel maar biologische agave.

M I L I E U

Vegan eten heeft een kleinere impact op het milieu. De voedselketen is korter waardoor de uitstoot van broeikasgassen beperkter is. Door zo veel mogelijk te kiezen voor biologische ingrediënten zijn er minder pesticiden nodig. Wij geloven dat dit positief bijdraagt tot een beter milieu. Dierlijke producten hebben vaak meer water nodig.

R I E T S U I K E R

De rietsuiker die PEAS gebruikt, is 100% biologische en fairtrade mascobado rietsuiker. De boeren die deze suiker verbouwen, krijgen bijgevolg een faire prijs. Biologisch geproduceerde rietsuiker is beter voor het milieu. Het is een ongeraffineerde suiker en bevat vitaminen en mineralen.

G E Z O N D H E I D

Onze vegan desserts bevatten geen cholesterol en we gebruiken biologische en fairtrade ingrediënten. We kiezen voor agave en ongeraffineerde rietsuiker. Door te kiezen voor volwaardige ingrediënten bieden wij desserts aan die op veel vlakken beter voor je zijn. Ze bevatten meer mineralen en vitaminen dan een klassiek dessert.

C A S H E W

Cashewnoten bevatten zeer veel mineralen. Twee handjes vol cashewnoten is voldoende om tekorten van kalium, magnesium, ijzer, zink en koper te voorkomen. De goede vetten in cashewnoten zijn goed voor het hart. Het bevat bijna alle B-vitamines: B1, B2, B3, B5, B6 en B11.

G L U T E N

Onze BROWNIE | FUDGE is glutenvrij! Dat is goed nieuws voor mensen die intolerant zijn en mensen die gluten vermijden. In de bodem van de bites en cakes zit een klein beetje haver (wat glutenarm is, maar niet vrij van gluten). Let wel: wij gebruiken gluten in de keuken, dus er kan kruisbesmetting zijn van gluten.

PEAS
Notelarenstraat 78
3500 Hasselt
Di. - Za. 9u00 - 18u00
Zo. 9u00 - 15u00

© 2017 PEAS - BE0673.869.292

Mensen hechten steeds meer belang aan gezondere voeding. En gelukkig komen er steeds meer opties bij. Maar, wat doe je dan als je zin hebt in een zoete lekkernij? PEAS kiest voor volwaardige ingrediënten, en waar kan biologisch en fairtrade. Bij PEAS kan je kiezen uit desserts zonder suiker, zonder gluten en al onze desserts zijn 100% plantaardig en dus 100% zonder lactose.
Neem gerust een kijkje!

A G A V E

Agave is een bron van ongeraffineerde suiker, heeft een zeer lage glycemische index en zorgt voor een trage en kleine schommeling in de bloedsuikerspiegel. Agave bevat 30% minder calorieën dan gewone witte suiker. PEAS gebruikt enkel biologische agave.

R I E T S U I K E R

De rietsuiker die PEAS gebruikt, is 100% biologische en fairtrade mascobado rietsuiker. De boeren die deze suiker verbouwen, krijgen bijgevolg een faire prijs. Biologisch geproduceerde rietsuiker is beter voor het milieu. Het is een ongeraffineerde suiker en bevat vitaminen en mineralen.

C A S H E W N O T E N

Cashewnoten bevatten zeer veel mineralen. Twee handjes vol cashewnoten is voldoende om tekorten van kalium, magnesium, ijzer, zink en koper te voorkomen. De goede vetten in cashewnoten zijn goed voor het hart. Het bevat bijna alle B-vitamines: B1, B2, B3, B5, B6 en B11.

M I L I E U

Vegan eten heeft een kleinere impact op het milieu. De voedselketen is korter waardoor de uitstoot van broeikasgassen beperkter is. Door zo veel mogelijk te kiezen voor biologische ingrediënten zijn er minder pesticiden nodig. Wij geloven dat dit positief bijdraagt tot een beter milieu. Dierlijke producten hebben vaak meer water nodig.

G E Z O N D H E I D

Onze vegan desserts bevatten geen cholesterol en we gebruiken biologische en fairtrade ingrediënten. We kiezen voor agave en ongeraffineerde rietsuiker. Door te kiezen voor volwaardige ingrediënten bieden wij desserts aan die op veel vlakken beter voor je zijn. Ze bevatten meer mineralen en vitaminen dan een klassiek dessert.

G L U T E N

Onze BROWNIE | FUDGE is glutenvrij! Dat is goed nieuws voor mensen die intolerant zijn en mensen die gluten vermijden. In de bodem van de bites en cakes zit een klein beetje haver (wat glutenarm is, maar niet vrij van gluten). Let wel: wij gebruiken gluten in de keuken, dus er kan kruisbesmetting zijn van gluten.