Pinda Curry

Zelf zijn we enorm fan van Indisch geΓ―nspireerde gerechten, zoals ook deze pinda curry.
Dit is een gerecht dat warm, zoet en kruidig smaakt.
Uiteindelijk is een curry gewoon een gemakkelijk gerecht, met weinig gedoe en weinig potten en pannen (en dus ook weinig afwas).

Dit gerecht vult goed en je kan gemakkelijk wat extra maken om de dag erna nog te eten. Of je kan wat je extra maakt gewoon invriezen zodat je later, wanneer je eens minder tijd hebt om te koken, toch een heerlijk home-made gerecht op tafel tovert.
Deze keer deden we er noedels bij, maar je kan ook perfect rijst of zelfs aardappelen serveren als bijgerecht.
Let wel dat je noedels koopt zonder ei, als je helemaal plantaardig wilt eten.

Benodigdheden – 4 personen

250 g champignons (1 bakje kleine champignons)

5 wortelen

4 grote sjalotten

1 rode paprika

250 g prinsessenboontjes

500 ml kokosmelk

klein blikje kikkererwten

koriander

noedels

kruiden: peper, zout, rietsuiker, azijn, bloem, paprikapoeder, knoflookpoeder, sambal manis, currypoeder, gemalen korianderzaad

pindakaas

Β 

Bereiding

Snij de sjalotten in grove stukken, verwarm een beetje olijfolie en gaar de sjalotten op een middelmatig vuur.
Voeg de champignons toe en stoof aan.
Schil ondertussen de wortelen en snij in schijfjes van 0,5 cm. Voeg de wortelen toe aan de sjalotten en de champignons.
Snij de paprika in stukken en voeg toe aan de pot. Roer alles goed onder elkaar.
Meng de kruiden in een kom, volgens volgende hoeveelheden:
1 theelepel zwarte peper, 1 eetlepel zout, 2 volle eetlepels rietsuiker, 1 theelepel paprikapoeder, 1/2 theelepel sambal, 1 theelepel lookpoeder, 1 eetlepel currypoeder, 1 theelepel korianderzaad.

Voeg al deze kruiden toe en bak ze kort mee. Blus het geheel met 5 eetlepels azijn.
Laat de azijn een beetje verdampen en voeg 1 eetlepel bloem toe, bak de bloem kort mee. Dit zal er voor zorgen dat de saus beter indikt.

Voeg de kokosmelk toe, voeg eventueel water toe om het geheel onder water te zetten zodat alles goed kan garen.
Voeg 5 grote eetlepels pindakaas toe en zet het vuur hoger, doe een deksel op de pot en breng aan de kook.
Ondertussen kan je de prinsessenboontjes schoonmaken.

Laat alles gedurende 5 minuten koken en voeg daarna de prinsessenboontjes toe. Zet de deksel terug op de pot en laat alles 8 minuten koken.
Roer alles goed zodat niets kan aanbakken. Je kan altijd een beetje water toevoegen als je merkt dat de bodem aanzet.

Ondertussen spoel je de kikkererwten af en voeg je deze ook toe.
Zet een pot water op het vuur voor de noedels en breng aan de kook. Zodra het water kookt voeg je de noedels toe, zet je het vuur uit en een deksel op de pot.
De noedels zullen gaar zijn op 4-5 minuten.

Proef van de saus en kruid desnoods bij! Het is heel lekker om er op het laatste nog wat limoensap onder te doen.
Controleer of de groenten allemaal gaar zijn, laat desnoods nog even verder pruttelen.

Als de saus te loperig is kan je het geheel koken zonder deksel zodat het vocht verdampt en de saus meer indikt.

Als alles gaar is kan je de noedels afgieten en opdienen!

Smakelijk eten!!

Maak deze maaltijd zelf en deel hem op instagram met de hashtag #happeaspeople

 

volg PEAS op instagram

Pinda Curry

Zelf zijn we enorm fan van Indisch geΓ―nspireerde gerechten, zoals ook deze pinda curry.
Dit is een gerecht dat warm, zoet en kruidig smaakt.
Uiteindelijk is een curry gewoon een gemakkelijk gerecht, met weinig gedoe en weinig potten en pannen (en dus ook weinig afwas).

Dit gerecht vult goed en je kan gemakkelijk wat extra maken om de dag erna nog te eten. Of je kan wat je extra maakt gewoon invriezen zodat je later, wanneer je eens minder tijd hebt om te koken, toch een heerlijk home-made gerecht op tafel tovert.
Deze keer deden we er noedels bij, maar je kan ook perfect rijst of zelfs aardappelen serveren als bijgerecht.
Let wel dat je noedels koopt zonder ei, als je helemaal plantaardig wilt eten.

Benodigdheden – 4 personen

250 g champignons (1 bakje kleine champignons)

5 wortelen

4 grote sjalotten

1 rode paprika

250 g prinsessenboontjes

500 ml kokosmelk

klein blikje kikkererwten

koriander

noedels

kruiden: peper, zout, rietsuiker, azijn, bloem, paprikapoeder, knoflookpoeder, sambal manis, currypoeder, gemalen korianderzaad

pindakaas

Bereiding

Snij de sjalotten in grove stukken, verwarm een beetje olijfolie en gaar de sjalotten op een middelmatig vuur.
Voeg de champignons toe en stoof aan.
Schil ondertussen de wortelen en snij in schijfjes van 0,5 cm. Voeg de wortelen toe aan de sjalotten en de champignons.
Snij de paprika in stukken en voeg toe aan de pot. Roer alles goed onder elkaar.
Meng de kruiden in een kom, volgens volgende hoeveelheden:
1 theelepel zwarte peper, 1 eetlepel zout, 2 volle eetlepels rietsuiker, 1 theelepel paprikapoeder, 1/2 theelepel sambal, 1 theelepel lookpoeder, 1 eetlepel currypoeder, 1 theelepel korianderzaad.

Voeg al deze kruiden toe en bak ze kort mee. Blus het geheel met 5 eetlepels azijn.
Laat de azijn een beetje verdampen en voeg 1 eetlepel bloem toe, bak de bloem kort mee. Dit zal er voor zorgen dat de saus beter indikt.

Voeg de kokosmelk toe, voeg eventueel water toe om het geheel onder water te zetten zodat alles goed kan garen.
Voeg 5 grote eetlepels pindakaas toe en zet het vuur hoger, doe een deksel op de pot en breng aan de kook.
Ondertussen kan je de prinsessenboontjes schoonmaken.

Laat alles gedurende 5 minuten koken en voeg daarna de prinsessenboontjes toe. Zet de deksel terug op de pot en laat alles 8 minuten koken.
Roer alles goed zodat niets kan aanbakken. Je kan altijd een beetje water toevoegen als je merkt dat de bodem aanzet.

Ondertussen spoel je de kikkererwten af en voeg je deze ook toe.
Zet een pot water op het vuur voor de noedels en breng aan de kook. Zodra het water kookt voeg je de noedels toe, zet je het vuur uit en een deksel op de pot.
De noedels zullen gaar zijn op 4-5 minuten.

 

Proef van de saus en kruid desnoods bij! Het is heel lekker om er op het laatste nog wat limoensap onder te doen.
Controleer of de groenten allemaal gaar zijn, laat desnoods nog even verder pruttelen.

Als de saus te loperig is kan je het geheel koken zonder deksel zodat het vocht verdampt en de saus meer indikt.

Als alles gaar is kan je de noedels afgieten en opdienen!

Smakelijk eten!!

 

 

Maak deze maaltijd zelf en deel hem op instagram met de hashtag #happeaspeople

 

volg PEAS op instagram