Groene Pasta

Dit gerecht is snel klaar, makkelijk te maken, gezond en erg smakelijk! Je kan van de pesto gerust meer maken en dan invriezen.
Wanneer je eens even minder tijd hebt kan je dan toch snel een degelijke en lekkere maaltijd op tafel toveren. Je kan de pasta ook enkel met de pesto eten, maar deze keer voegde ik broccoli, boontjes en erwten toe.
Je kan nooit genoeg PEAS eten, wat ons betreft 😉
Standaard zit er in pesto pijnboompitten, deze kan je vervangen door cashewnoten of zonnebloempitten. Be creative!

Parmezaanse kaas kan je vervangen door vegan parmezaanse kaas van het merk Violife (beschikbaar in veel supermarkten tegenwoordig) of door een beetje edelgist (niet standaard in alle supermarkten, wel te krijgen bij Holland&Barret, Bioplanet of Origin’o).

In dit recept gebruiken we geen vervanger. Je kan op veel manieren smaak toevoegen!

 

Benodigdheden – 4 personen

400g (diepgevroren) erwten

500g (diepgevroren) broccoli (of 1 verse broccoli)

300g prinsessenboontjes

een flinke hand pijnboompitten (of cashewnoten, of zonnebloempitten)

een hand bladpeterselie

300g spinazie

500g pasta (ik gebruik volkorenspirelli, best kies je voor een pasta met veel vorm/oppervlakte, zodat de saus goed blijft ‘plakken’)

kruiden: peper, zout, olijfolie, groentenbouillon, knoflookpoeder en mosterd (eventueel een vervanger voor de parmezaanse kaas, zoals edelgist of vegan kaas)

 

Bereiding

Zet een grote pot met water op het vuur.
Als je de groenten vervolgens toevoegt (en je pot is groot genoeg), dan kan je alle groenten in één keer en in dezelfde pot koken.
Je moet enkel rekening houden met de gaartijden en dus de volgorde.
Zorg dat het water kookt, voeg een goede snuif zout toe, wees niet te zuinig, de groenten nemen niet al het zout op, dus je kan echt wel veel zout toevoegen zonder dat je overdrijft.
Als je diepvriesgroenten kocht kan je aan de slag zodra het water kookt, anders moet je eerst de groenten kuisen (broccoliroosjes snijden, boontjes doppen).

Voeg eerst de boontjes toe, boontjes hebben ongeveer 7 tot 8 minuten nodig om mooi beetgaar te worden.
Na een 2-tal minuten (en als het water terug kookt, zet dus steeds een deksel op de pot!) kan je de broccoli en erwten toevoegen.
Kook het geheel ongeveer 6 minuten of tot alles gaar is.

Zet een vergiet klaar en vul een grote kom (of pot, of wat je beschikbaar hebt) met koud water.
Hoe kouder het water, hoe beter.

Zodra de groenten gaar zijn, giet je alles af in het vergiet. Spoel onmiddellijk af onder koud water en dompel alles onder in de kom met koud water dat je klaar hebt staan. Als je alles goed afkoelt en niet te plat gekookt hebt dan krijg je een supergroene pesto.
Kook je het geheel te lang, dan zal de pesto een beetje donkerder zijn van kleur, maar nog steeds even lekker.
Je bent nu bijna klaar 😉

Zet ondertussen een nieuwe pot met water op het vuur en breng aan de kook.

Ondertussen maak je de pesto.
Voeg in een hoge mengbeker alle kruiden, een goede scheut olijfolie, de pijnboompitten (of andere noten of pitten/zaden) en iets meer dan de helft van de erwten toe. Voeg hieraan de peterselie (altijd eerst goed wassen) en de spinazie (ook wassen indien nodig, doe je dit niet dan loop je het risico om zand in je pesto te krijgen dat tussen je dan knarst) toe.
Blender het geheel, en voeg eventueel water of nog een beetje olijfolie toe.
Maak de pesto zeker niet te loperig. Voeg extra noten/zaden of groenten toe als het geheel te loperig werd.

Kruid de pesto goed af! Bij een klassieke pesto komt erg veel van de smaak door de parmezaanse kaas (zout en vet).
Als je geen vervanger gebruikt is het dus belangrijk dat je goed op je kruiding let.
Zout, bouillon en olijfolie zijn hierbij je beste vrienden. En wat zwarte peper voor een beetje punch.
Let altijd goed op met peper, de echte kracht van peper komt vaak een beetje later (geef peper dus altijd even tijd om volledig door te smaken).

Kook ondertussen de pasta beetgaar. Doe de gekookte pasta nog warm in een grote kom en voeg de groenten en pesto toe.
Meng alles goed; het geheel is een lauwe pasta. 

Geniet van je maaltijd! 

Maak deze maaltijd zelf en deel hem op instagram met de hashtag #happeaspeople

 

volg PEAS op instagram

Groene Pasta

Dit gerecht is snel klaar, makkelijk te maken, gezond en erg smakelijk! Je kan van de pesto gerust meer maken en dan invriezen.
Wanneer je eens even minder tijd hebt kan je dan toch snel een degelijke en lekkere maaltijd op tafel toveren. Je kan de pasta ook enkel met de pesto eten, maar deze keer voegde ik broccoli, boontjes en erwten toe.
Je kan nooit genoeg PEAS eten, wat ons betreft 😉
Standaard zit er in pesto pijnboompitten, deze kan je vervangen door cashewnoten of zonnebloempitten. Be creative!

Parmezaanse kaas kan je vervangen door vegan parmezaanse kaas van het merk Violife (beschikbaar in veel supermarkten tegenwoordig) of door een beetje edelgist (niet standaard in alle supermarkten, wel te krijgen bij Holland&Barret, Bioplanet of Origin’o).

In dit recept gebruiken we geen vervanger. Je kan op veel manieren smaak toevoegen!

Benodigdheden – 4 personen

400g (diepgevroren) erwten

500g (diepgevroren) broccoli (of 1 verse broccoli)

300g prinsessenboontjes

een flinke hand pijnboompitten (of cashewnoten, of zonnebloempitten)

een hand bladpeterselie

300g spinazie

500g pasta (ik gebruikte volkorenspirelli, best kies je voor een pasta met veel vorm/oppervlakte, zodat de saus goed blijft ‘plakken’)

kruiden: peper, zout, olijfolie, groentenbouillon, knoflookpoeder en mosterd (eventueel een vervanger voor de parmezaanse kaas, zoals edelgist of vegan kaas)

Bereiding

Zet een grote pot met water op het vuur.
Als je de groenten vervolgens toevoegt (en je pot is groot genoeg), dan kan je alle groenten in één keer en in dezelfde pot koken.
Je moet enkel rekening houden met de tijden en dus de volgorde.
Zorg dat het water kookt, voeg een goede snuif zout toe (wees niet te zuinig, de groenten nemen niet al het zout op, dus je kan echt wel veel zout toevoegen zonder dat je overdrijft).
Als je diepvriesgroenten kocht kan je aan de slag zodra het water kookt, anders moet je eerst de groenten kuisen (broccoliroosjes snijden, boontjes doppen).

Voeg eerst de boontjes toe (boontjes hebben ongeveer 7 tot 8 minuten nodig om mooi beetgaar te worden).
Na een 2-tal minuten (en als het water terug kookt, zet dus steeds een deksel op de pot!) kan je de broccoli en erwten toevoegen.
Kook het geheel ongeveer 6 minuten (of tot alles gaar is).

Zet een vergiet klaar en vul een grote kom (of pot, of wat je beschikbaar hebt) met koud water.
Hoe kouder het water, hoe beter.

Zodra de groenten gaar zijn giet je alles af in de vergiet. Spoel onmiddellijk af onder koud water en dompel alles onder in de kom met koud water dat je klaar hebt staan. Als je alles goed afkoelt en niet te plat gekookt hebt dan krijg je een supergroene pesto.
Kook je het geheel te lang, dan zal de pesto een beetje donkerder zijn van kleur, maar nog steeds even lekker.
Je bent nu bijna klaar 😉

 

Zet ondertussen een nieuwe pot met water op het vuur en breng aan de kook.

Ondertussen maak je de pesto.
Voeg in een hoge mengbeker alle kruiden, een goede scheut olijfolie, de pijnboompitten (of andere noten of pitten/zaden) en iets meer dan de helft van de erwten toe. Voeg hieraan de peterselie (altijd eerst goed wassen) en de spinazie (ook wassen indien nodig, doe je dit niet dan loop je het risico om zand in je pesto te krijgen dat tussen je dan knarst) toe.
Blender het geheel, en voeg eventueel water of nog een beetje olijfolie toe.
Maak de pesto zeker niet te loperig. Voeg extra noten/zaden of groenten toe als het geheel te loperig werd.

Kruid de pesto goed af! Bij een klassieke pesto komt erg veel van de smaak door de parmezaanse kaas (zout en vet).
Als je geen vervanger gebruikt is het dus belangrijk dat je goed op je kruiding let.
Zout, bouillon en olijfolie zijn hierbij je beste vrienden. En wat zwarte peper voor een beetje punch.
Let altijd goed op met peper, de echte kracht van peper komt vaak een beetje later (geef peper dus altijd even tijd om volledig door te smaken).

Kook ondertussen de pasta beetgaar. Doe de gekookte pasta nog warm in een grote kom en voeg de groenten en pesto toe.
Meng alles goed; het geheel is een lauwe pasta.

Geniet van je maaltijd!

Maak deze maaltijd zelf en deel hem op instagram met de hashtag #happeaspeople

 

volg PEAS op instagram