fbpx

De cinnamonroll neemt stilaan een vaste plaats in het desserten aanbod in, dat lees je in de media en merk je aan het aantal hobbykoks dat de afgelopen maanden thuis zelf aan de slag ging. 
En dat is een trend die wij alleen maar toejuichen! “

Waar komt de cinnamonroll eigenlijk vandaan?

Ondertussen verkoopt PEAS al meer dan 2 jaar vegan cinnamonrolls, in verschillende varianten en met afwisselende toppings. Maar ook wij laten ons graag inspireren en hebben de kaneelrol natuurlijk niet zelf uitgevonden. Maar waar komt de cinnamonroll nu eigenlijk vandaan?

Er doen verschillende verhalen de ronde, maar algemeen wordt aangenomen dat het kaneelbroodje afkomstig is uit Zweden. Ze wijden er op 4 oktober zelfs een heuse dag aan, onder de noemer “kanelbullens dag”. Samen met ‘fika’ (lees:koffie) het favoriete en meest gesmaakte vieruurtje.

Maar al komt deze lekkernij dan uit het Hoge Noorden, ze is daar niet gebleven. Je vindt vandaag zowel in Noord-Amerika als in Europa verschillende varianten op de Zweedse versie. Het basisrecept is altijd hetzelfde; opgerold deeg met boter, suiker en kaneel. De uitvoering kent vele creatieve invullingen en dat is voor de toppings niet anders.


Hoe populair zijn cinnamonrolls?
Ook hier is de cinnamonroll ondertussen een populair en gesmaakt dessert, al geven we toe  – en weten we van onze vele fans – dat onze cinnamonrolls ook als ontbijt wel gesmaakt worden. 
De rolls van PEAS zijn eerder geïnspireerd op de Amerikaanse variant, liefst met smakelijke en rijkelijke toppings, al blijft de klassieker met suiker icing één van onze toppers.

We zijn er in geslaagd om een plantaardige kaneelrol te maken die de smaaktest met een gewone variant met glans doorstaat. Het mooiste compliment is wanneer mensen pas na enkele keren door hebben dat ze eigenlijk een volledig vegan gebak aan het eten zijn.
Onze manier om te tonen dat plantaardig eten net zo lekker kan zijn en dat je dus niet noodzakelijk dierlijke ingrediënten nodig hebt om iets smaakvol te creëren.

Maar als we eerlijk zijn, een vegan cinnamonroll maken, is niet zo makkelijk als het lijkt. Daar is veel bloed, zweet en tranen voor gevloeid. En als je weet dat geen van ons beiden een achtergrond hebben in bakken, moeten we daar niet veel aan toevoegen ;-). Toch zijn we er in geslaagd een heerlijk afgewerkt product te maken en in de markt te zetten, dat ondertussen uitgevoerd wordt door bakkers met kennis van zaken.

De cinnamonroll neemt stilaan een vaste plaats in het dessertenaanbod in, dat lees je in de media en merk je aan het aantal hobbykoks dat de afgelopen maanden thuis zelf aan de slag ging. En dat is een trend die wij alleen maar toejuichen! 

Kanelbuller for the win! 

kom langs!

of pre-order online

Je kan langskomen in de winkel in Hasselt of je kan nu online je pre-order plaatsen. Zo ben je nooit teleurgesteld en altijd zeker van je favoriete dessert.

Minderbroederstraat 32,
3500 Hasselt

aangepaste openingsuren
(corona)

Woe - Za. 10u30-17u00
Zo. 10u30-16u00

Algemene Voorwaarden

Copyright PEAS 2020

Privacy Verklaring

Copyright PEAS 2020

Privacy Verklaring

Algemene Voorwaarden

{"cart_token":"","hash":"","cart_data":""}