“Onze cinnamonrolls zijn vegan en wij vertellen je waarom. We geloven namelijk dat vaker plantaardig eten een gunstig effect heeft op ons klimaat en dragen graag ook bewust bij aan een betere en leefbare wereld voor de dieren. En elke stap die we zetten is er eentje. Een stap in de richting van meer bewustwording en zorg dragen voor onze planeet.

vegan cinnamonrolls

Onze cinnamonrolls zijn vegan en wij vertellen je waarom.


Onze cinnamonrolls zijn inderdaad vegan en we vertellen je graag waarom. Het is een bewuste keuze, maar eveneens een mooi verhaal. 
In het najaar van 2016 startten Davy en ikzelf PEAS bij ons thuis. In een kleine, sobere keuken uit de jaren ’70, maakten we onze eerste vegetarische lunches. Yep, je leest het helemaal goed; lunches.

Van vegan cinnamonrolls was toen nog helemaal geen sprake. Vanuit de idee dat onze passie voor lekker eten evengoed gedeeld kon worden met anderen, startte Davy destijds PEAS op. Elke dag een andere lunch die vooraf besteld en afgehaald kon worden. Niet zo heel lang daarvoor maakten we als gezin al de overstap naar een vegetarisch eetpatroon. Geen moeilijke keuze omdat we beiden graag koken en inspiratie in geuren en kleuren terug te vinden is in tal van vegan kookboeken. 6 maanden later en inmiddels al een trouwe klantenbasis rijker, maakten we onze afhaallunches helemaal vegan. Geen enkel dierlijk ingrediënt en een ruimer aanbod. PEAS werd gesmaakt.

Waarom uiteindelijk de keuze voor vegan cinnamonrolls?

Onze cinnamonrolls zijn dus vegan en wij vertellen je graag waarom. We geloven immers dat vaker plantaardig eten een gunstig effect heeft op ons klimaat en dragen ook graag bewust bij aan een betere en leefbare wereld voor de dieren. En elke stap die we zetten is er eentje.
Een stap in de richting van meer bewustwording en zorg dragen voor onze planeet.

Twee argumenten die we graag kracht bij zetten door te tonen dat vegan eten ook lekker en erg smaakvol kan zijn. Zonder dat het dus dierlijke producten bevat. En met een dessert lukt dat doorgaans heel wat makkelijker ;-). Mensen proeven sneller en met plezier van een cinnamonroll en worden snel enthousiast. Meteen ook de belangrijkste reden waarom we van vegan lunches evolueerden naar uiteindelijk vegan desserts. Ook dát deden we aanvankelijk van bij ons thuis in Runkst. Maar het enthousiasme van onze klanten was erg groot en de keuken ondertussen te klein :-).

Vegan cinnamonrolls zijn populair

En dus kozen we voor een winkel in het centrum van Hasselt. In juni 2018 openden we met een gevarieerd aanbod van vegan bites, brownies, cupcakes, vegan taarten en vegan cinnamonrolls. Maar we zijn niet bang van verandering en nog minder van keuzes maken die onze onderneming gunstig en efficiënt beïnvloedt. We gaan voor kwaliteit en kozen uiteindelijk voor het product dat toen al een aanzienlijk deel van ons totale omzet uitmaakte; vegan cinnamonrolls. We willen PEAS graag laten groeien en op die manier aan meer mensen tonen dat met kleine aanpassingen soms een groot verschil gemaakt kan worden. En dat af en toe vaker vegan eten helemaal niet moeilijk moet zijn.

Onze vegan cinnamonrolls worden met de hand gemaakt en ook de toppings bevatten geen dierlijke ingrediënten. Toch doet dat geen afbreuk aan de smaak en de populariteit. Het beste bewijs zijn onze vele duizenden klanten die ook van ver naar PEAS komen, zonder zelf een volledig plantaardige levenswijze te volgen.
En voor ons is dat uiteindelijk het allermooiste compliment; onze vegan rolls zijn lekker, echt lekker.
En daar draait het om, toch?!

kom langs!

of pre-order online

Je kan langskomen in de winkel in Hasselt of je kan nu online je pre-order plaatsen. Zo ben je nooit teleurgesteld en altijd zeker van je favoriete dessert.

Minderbroederstraat 32,
3500 Hasselt

Woe - Za. 10u30-18u00
Zo. 10u30-16u00
(of 18u00)

Algemene Voorwaarden

Copyright PEAS 2020

Privacy Verklaring

Copyright PEAS 2020

Privacy Verklaring

Algemene Voorwaarden

{"cart_token":"","hash":"","cart_data":""}